Hidroterapie

Proprietățile de vindecare și recuperare ale hidroterapiei se bazează pe efectele termice și/sau mecanice. Acestea implică reacția organismului la stimuli calzi și reci, la aplicarea prelungită de căldură și la presiunea exercitată de apă. Nervii transportă impulsuri la nivelul pielii care sunt resimțite apoi mai adânc în corp, care pot avea un rol esențial în stimularea sistemului imunitar, revigorează circulația, digestia, îmbunătățesc fluxul sanguin.

Duş Scoţian

 

• Are un efect excitant asupra sistemului nervos, de tonifiere musculară, de îmbunătăţire a circulaţiei şi de creşterea metabolismului.
• Este indicat în obezitate, hipotiroidism, tulburări de reglare a circulaţiei superficiale, tulburări de termoreglare, constipaţii habituale, ca procedură de călire.

 Duş subacval

 

Duş subacval şi baie galvanică stanger

• Sunt indicate în deficite motorii de diferite cauze, atrofii musculare, afecţiuni posttraumatice, obezitate, hipotiroidism, constipaţii cronice, stări de surmenaj etc.

Baie galvanică patrucelulară

Această tehnică asociază efectele curentului galvanic şi efectele benefice ale apei calde (analgezic, vasodilatator, miorelaxant, elasticizant, sedativ etc.) având totodată posibilitatea cuprinderii unei suprafeţe mai mari a corpului în tratament. Prin această procedură apa devine un mediu mijlocitor între electrozi şi tegument.