Balneo-fizioterápia – Apollo Wellness Klub

Balneo-fizioterápia – Apollo Wellness Klub

Egy relaxációs oázis Erdély szívében!

A Maros megyei Sós Fürdő balneo üdülőhely, főként az ásványok magas koncentrációjának köszönheti hírnevét. Csúcskategóriás berendezésekkel végzett eljárásokat biztosít a vendégek számára.

A kivételes mineralizáció, a koncentráció (135,586 mg / l) és összetétel (Jód, Kálcium, Magnézium, Kálium, Nitrátok) hatékony terápiás jellegűvé teszi a fürdőt. A víznek Erdély-szerte a legmagasabb a jódtartalma (11,4 mg / l), ez pedig a hosszú élet ionjaként ismert. A jótékony hatásokat az 50-70% ásványi terhelésű terápiás ásványi iszap is növeli.

A Sós Fürdő ásványvizei az alábbiak által hatnak a szervezetre:

  • Hőfaktor: A marosszentgyörgyi Fürdő nátrium-kloridos vizének hőmérséklete mind a fürdőben, mind a bazinban 34-36 ° C között váltakozik, míg a medencékben 24-31° C között ingadozik. A sós víz hőmérséklete a termikus egyensúlyra gyakorolt ​​hatásával befolyásolja a szervezetet.
  • Vegyi faktor: Az ásványi sók közvetlen hatása a bőr felületén megváltoztatja a bőr ásványi egyensúlyát, a nátrium-klorid kristályok gerjesztik a perifériás receptorokat, ezáltal bizonyos trofikus hatású neurovegetatív reakciókat váltanak ki, így megváltozik a bőr pH-értéke, amely megkönnyíti a kálcium-, magnézium- és foszforionok felszívódását.

Az Apollo Balneo balneo-fizioterápiás bázisban az ügyfeleink képzett személyzeti ellátásban és performáns eszközökkel végzett kezelésben részesülnek. Számos rendellenesség enyíthető központunkban, mint az oszteoartikuláris, idegrendszeri, kardiovaszkuláris és endokrin rendszer problémái, a nemi szervi, emésztőrendszeri, légúti és vese-húgyút rendszeri, bőrgyógyászati, fül-orr-gégészeti, neuropszichiátriai, reumás, stb. rendellenességek

Javallatok és ellenjavallatok

 

Olvassa el a marosszentgyörgyi Balneo-fizioterápiás kezelések javallatait és ellenjavallatait.

Sósfürdő a medencében és kádban

A termikus, mechanikai és kémiai tényezők által hat

Iszappakolás

Bőrrel érintkezve hatással van a keringésre, vérnyomásra, ioncserére, gerjeszti az idegvégződéseket, olyan reakciókat váltva ki, amelyek kiindulási pontja a bőr, valamint az ösztrogén és progeszteron felszívódása hatással van a petefészek működésére

Hidroterápia

A hidroterápia gyógyító és regeneráló tulajdonságai termikus és / vagy mechanikus hatásokon alapulnak

Elektroterápia

Az elektroterápia elektromos stimulációt alkalmaz, hogy segítse a szervezet gyógyulását és helyreállítását

Aeroszolok

Antibakteriális, hörgőtágító, allergiaellenes, váladékképző és gyulladáscsökkentő hatásuk van.

Sportrehabilitáció

Az Apollo kezelési központban működő gyógytorna programok az alábbi mozgásszervi rehabilitációra alkalmasak:

  • Poszttraumatikus sérülések a gerincoszlop, váll, könyök, ököl, kéz, ujjak, csípő, térd és boka szintjén
  • Zúzódás utáni állapotok, húzódások, ficamok, törések

Kinetoterápia

A kinetoterápia az a mozgásterápia, amelyet a szomato-funkcionális felépülés céljából alkalmaznak.

Terápiás masszázs

A terápiás masszázs nagyon hatékony a mozgásszervi rendellenességek kezelésében, a szervezetre gyakorolt pozitív hatásának köszönhetően.