Timp liber

Cetatea Medievală Tîrgu–Mureş

Cetatea Medievală Tîrgu-Mureş se află în centrul municipiului şi a fost construită între anii 1605-1653. Dispune de 7 bastioane şi are o suprafaţă totală de 4.3 ha. Bastioanele se compun din 3 sau 4 nivele ce comunică în interior prin scări de lemn. În interiorul cetăţii este adăpostită Biserica Reformată. Fiind cea mai veche clădire din oraş, Biserica Reformată şi cetatea sunt  considerate simbolul Tîrgu-Mureşului.

 Program de vizitare: Luni – Duminică: 9-21

 

 Palatul Culturii  

Palatul Culturii este una dintre cele mai reprezentative clădiri ale Transilvaniei. Construit  între anii 1911-1913 se impune atât prin decoraţiunile exterioare cât şi cele interioare, fiind o bijuterie a sitului Belle Epoque. Mozaicul monumental şi basoreliefurile care domină frontispiciul clădirii, frescele şi vitraliile de la exterior sunt considerate adevărate bijuterii arhitecturale. Sala oglinzilor este adevărata „perlă” a Palatului Culturii, datorită tripticului de oglinzi veneţiene. În cadrul Palatului mai  funcţionează  şi Filarmonica de Stat precum şi Biblioteca Judeţeană

 Program de vizitare: Luni: Închis

                                         Marţi – Vineri: 9-16

                                         Sâmbătă – Duminică: 9-13

 

 Piaţa Trandafirilor 

Este piaţa centrală a oraşului Târgu-Mureş şi este renumită pentru trandafirii care o împodobesc şi pentru covorul viu de flori ce o străbate. De o parte şi de cealaltă a pieţei se găsesec numeroase magazine, cafenele, restaurante şi terase constituind principală zonă de promenadă a oraşului.

 

 Platoul Corneşti şi Grădină zoologică

Platoul Corneşti este situat în zona de est a oraşului Tîrgu-Mureş. Aflat la 197 metri  deasupra localităţii, acesta oferă o panoramă incredibilă tuturor celor care aleg să urce până acolo. La platoul Corneşti există un complex de locuri de joacă pentru copii cu numeroase  tobogane, jocuri din lemn, căsuţe cu panouri de escaladă şi tiroliană. De asemenea mai sunt amenajate şi locuri speciale pentru cei ce practică sportul în aer liber. Punctul principal de atracţie îl constitue Grădină Zoologică. Aceasta se întinde pe o  suprafaţă de 20 de hectare şi găzduieşte peste 500 de animale din 120 de specii. Este considerată una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din Europa de Est.

 Program de vizitare Grădina Zoo: Luni – Duminică : 10-18 în sezonul de vară 

                                                                 Luni – Duminică : 10-18 în sezonul de iarnă