Szabadidő

A marosvásárhelyi középkori vár

A marosvásárhelyi vár 1605-1653 között épült, és a város központjában található. Hét bástyából áll, összterülete 4,3 hektár. A bástyák három vagy négy szintesek, belül fa lépcsőkkel. Az erődön belül református Vártemplom épült. A középkor vár és a Vártemplom Marosvásárhely szimbólumai, egyben a város legrégebbi épületei.

Látogatási program: Naponta: 9-21

Kultúrpalota

A Kultúrpalota egyike Erdély ikonikus épületeinek. 1911 és 1913 között épült, úgy külső, mint belső díszítéseivel, a magyar szecesszió egyik emblematikus ékköve. Az épület homlokzatán monumentális mozaik és a domborművek láthatók, a freskók és a vitrók építészeti remekműnek számítanak. A tükörterem a Kultúrpalota „gyöngyszeme”, a két kisebbik oldalán található nagyméretű, hármas tagolású velencei tükrökről kapta a nevét. Az épületben működik az Állami Filharmonia és a Megyei Könyvtár is.

Látogatási program: Hétfő: zárva

Kedd – Péntek: 9 – 16

Szombat – Vasárnap: 9 – 13

Rózsák Tere

Marosvásárhely központi tere, amely az itt díszelgő rózsákról és a területét ékesítő, élő virágszőnyegről híres. A tér mindkét oldalán számos üzlet, kávézó, étterem és terasz található. A Rózsák tere városunk legjelentősebb sétánya.

Somostető és Állatkert

A Somostető Marosvásárhely keleti részén helyezkedik el. 197 méterrel a város felett, gyönyörű kilátással a városra és környékére. A Somostetőn játszótér komplexum található, számos csúszdával, fából készült játékokkal, mászófalas házikókkal és tirolival felszerelve. A testmozgásra vágyók számára szaladó pálya és fitnesz gépek állnak rendelkezésre. A fő látványosságot az Állatkert képviseli, amely Románia legnagyobb, 20 hektáron el terülő, 120 fajból több, mint 500 állatnak otthont biztosító létesítménye. Kelet Európa egyik legszebb állatkertjének van nyilvántartva.

Az Állatkert látogatási programja:

Hétfő – Vasárnap: 10 – 18 nyári szezonban

Hétfő – Vasárnap: 10 – 18 téli szezonban