Elektroterápia

Az elektroterápia elektromos stimulációt alkalmaz, hogy segítse a szervezet gyógyulását és helyreállítását. A galvanikus áramot használja, alacsony és közepes frekvenciát (diadinamikus áramok, TENS, Trabert, interferenciális áramok), ultrahangokat, rövid hullámokat. Az elektromos jel frekvenciája állítható, így a terapeuta határozza meg a kezelés intenzitását és idejét

Mágneses terápia

Befolyásolja a sejtszinti anyagcserét, a kardiovaszkuláris apparátust, a neuromuszkuláris ingerelhetőséget, hat az endokrin mirigyekre és kiegyensúlyozza a gerjesztő és gátló folyamatokat az agykéreg szintjén.

Galvánáram

 

Biológiai hatással van a motorikus idegrostokra, a vazomotoros idegekre és erekre, a harántcsíkolt izmokra, a központi idegrendszerre és a vegetatív idegrendszerre

Ionos galvanizálás

 

Magas ionkoncentrációt hoz létre az elektródák szintjén, az ionok áthatolva a bőrön és a nyálkahártyán, a mélyebb rétegekbe jutva a véráramba kerülnek és eloszlanak a szervezetben.

TENS

 

Fájdalomcsillapító hatású a betegség bármely szakaszában, olyan esetekben, amikor más módszer már nem hatásos. (farmakológiai, elektromos) vagy olyan helyzetben, amikor más terápiás módszerek ellenjavallottak (neoplázia).

Trabert

 

Általa egy valódi elektromasszázst nyerünk (erőteljes izomtömeg rezgések) és javaslott a gerinc degeneratív folyamatai általi ideggyökér-bántalmakra, ízületi porckopásra, izomfájdalmakra, izomcsomókra, PSH-ra, csigolyagyulladásra, poszttraumatikus állapotokra (zúzódások, rándulások, ficamok, ízületi húzódások).

Rövidhullámok

 

Az endotermiai hatásának köszönhetően (a hő a szervezet szöveteinek belsejében képződik) számos mozgásszervi, neurológiai, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti és bőrgyógyászati rendellenes kezelésére ajánlott.

Diadinamikus áramok

 

Fő hatásai közé a fájdalomcsillapítás, vérbőség fokozás és izomlazítás sorolhatók. A mozgásszervi rendellenességekre, poszttraumatikus állapotokra, reumás betegségekre, perifériás keringési rendellenességek javallottak.

Interferencia áramok

 

A vázizmokra serkentő hatással bírnak, stimulálják a hipotóniás simaizmokat, fájdalomcsillapító hatásúak,  bővérűséggel járó vazomotoros hatásúak, továbbá izomlazító hatásúk is jelentős.

Ultrahang

 

Magas frekvenciájú rezgésmasszázst foglal magába. Javítja a helyi keringést és az anyagcserét, csökkenti a helyi iszkémiás fájdalmakat, javítja a szövetek regenerálódási képességét és izomlazulást okoz.

Lézerterápia

 

Fájdalomcsillapító, izomlazító, ödémakezelő, biostimuláló, értágító hatása van. Javítja a mikrocirkulációt, növeli az oxigén-keringést, segíti a glükóz hatékonyabb felhasználását, aktiválja a sejtszintű metabolikus folyamatokat.

Fototerápia, ultraibolya és infravörös sugarakkal

 

Az ultraibolya sugarak csökkentik a vércukorszintet, javítják az általános anyagcserét, baktériumölő hatást fejtenek ki, fontos fájdalomcsillapító hatásuk van, befolyásolják az endokrin mirigyeket.

Tecar terápia

Egy rádiófrekvenciás innovatív terápia, amely során egy magas frekvenciával ellátott generátor elektromos impulzusok és masszázs kombinációját használja, a gyógyulás gyorsítása érdekében.